Skip to Content

Vi fostrar positiva barn!

Positiv tid

Både barn och föräldrar trivs med sina dagar på Positivet och dagarna blir ofta till år. Ett tydligt tecken på trivsel är att många föräldrar väljer att fortsätta tiden vid Positivet när familjen växer med flera syskon.

En dag på Positivet

8.00 frukost
8.30 fri lek/aktivitet
9.30 samling i tre åldersgrupper
10.00 utelek/aktivitet
11.30 lunch
12.00 vila (sova eller läsa bok tillsammans)
12.30 fri lek/aktivitet/utelek
14.30 mellanmål
15.00 fri lek/utelek tills det är dags att gå hem

En vecka på Positivet

Veckans dagar bjuder på omväxlande aktiviteter och vi gör gärna utflykter. Ibland nära, till biblioteket, museerna eller teatern. Ibland längre bort, till temarelaterade platser som bondgården eller returpunkten.

Varje dag leker barnen ute på vår trevliga innergård. Där finns klätterställning, rutschkana, gunga och en väl tilltagen sandlåda. I vår närhet finns flera fina parker som vi ofta besöker och även en backe för pulkaåkning på vintern.

Plogbilen rullar i sandlådan. Barnen trivs i skogen.

Större delen av året gör vi varje vecka en utflykt till skogen, där vi leker och upptäcker naturen tillsammans. Ibland följer vår kock med och serverar lunch i det fria. Gymnastik finns också regelbundet på schemat. De större barnen åker på gymnastik tillsammans i en riktig gymnastiksal medan de mindre har miniröris och hopp och skutt hemma på förskolan. Vi har också femårsverksamhet tillsammans med barn från ett annat kooperativ.

Ett år på Positivet

Genom åren har förskolan skapat en rad återkommande traditioner och aktiviteter som förgyller vardagen för både vuxna och barn. På den årliga restaurangdagen planerar de stora barnen menyn tillsammans med kocken. Vi dukar med vita dukar och levande ljus, och de stora barnen serverar de mindre.

Varje höst arrangeras också en insamlingsdag för fadderbarnet. Det kan vara café, konstvernissage eller teater som barnen bjuder in föräldrar och släkt till. Runt halloween firas spökfest då alla barn klär ut sig till spöken, häxor och annat läskigt, och kocken bjuder på spökmat.

Fredagen före första advent bjuds barn, föräldrar och syskon in till grötfrukost med hemkokt tomtegröt och tända ljus. På fettisdagen bjuds det på hembakta semlor när barnen hämtas vid slutet av dagen, och innan sommarlovet gör vi en rolig heldagsutflykt tillsammans.